بهترین راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی 2024

بازدید: 493 بازدید
راهنمای خرید پروژکتور خانگی

اگر دوست دارید فیلم‌های مورد علاقه خود را با صفحه نمایشی بزرگ مشاهده کرده و یا یک شب تابستانی با دوستان خود در دل طبیعت به تماشای فیلم بنشینید، راهنمای خرید پروژکتور خانگی به شما کمک خواهد کرد تا بهترین پروژکتور را برای خود خریداری کرده و از آن برای تماشای انواع فیلم و سریال، تماشای مسابقات فوتبال، انجام بازی و … استفاده نمایید. پروژکتورها به لطف قیمت مناسب و تجربه خاصی که از تماشای محتوای تصویری رقم می‌زند، محبوبیت زیادی بین مردم پیدا کرده و بسیار از افراد تمایل دارند یک سینمای خانگی در منزل خود داشته باشند.

به لطف برندهای زیادی که در زمینه تولید ویدیو پروژکتور فعالیت دارند، بازار غنی از مدل‌های مختلف پروژکتوری است که خرید ویدئو پروژکتور را برای همه کسانی که دوست دارند فیلم و سریال‌های خود را با استفاده از صفحه نمایش بسیار بزرگتر از یک تلویزیون معمولی ببینند، واقعا مقرون به صرفه کرده است. به خصوص کسانی که یک دیوار بزرگ و بدون استفاده در خانه خود دارند، می‌توانند از پروژکتور برای بازسازی یک سینمای کوچک خانگی استفاده کنند.در این مقاله قصد داریم راهنمای خرید پروژکتور خانگی را ارائه دهیم تا بدانید هنگام انتخاب باید چه ویژگی‌هایی را در نظر بگیرید.

پروژکتور چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر بخواهیم تا حد امکان ساده بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم که پروژکتور چیزی نیست جز یک دستگاه الکترونیکی که از طریق سیستم لنز یکپارچه و روشن‌کننده خود، قادر است فیلم‌ها یا تصاویری را بر روی یک سطح بزرگ نشان دهد. این صفحه بزرگ می‌تواند دیوار خالی منزل شما باشد یا یک صفحه نمایش که به صورت اختصاصی برای نمایش تصاویر در نظر گرفته شده است.

چیزی که اساساً یک تلویزیون کلاسیک را از یک پروژکتور متمایز می‌کند این است که دومی صفحه نمایش مخصوص به خود را ندارد و تنها از یک سطح صاف برای نمایش تصاویر استفاده می‌کند. به راحتی می‌توان درک کرد که یک پروژکتور با کیفیت خوب می‌تواند برای اهداف مختلف استفاده شود: تماشای یک فیلم یا بازی آنلاین با اتصال ایکس باکس یا پلی استیشن به آن، و همچنین برای مقاصد کاری با استفاده از ویژگی‌های کاربردی دستگاه؛ به طور مثال یک ارائه موثر و جامع با Power Point را می‌توان به وسیله پروژکتور انجام داد.

پروژکتور چگونه کار می‌کند؟

یک پروژکتور به لطف سیگنال ارسال شده توسط یک منبع خارجی که می‌تواند کامپیوتر، تبلت، پخش کننده DVD یا Bluray و … باشد، کار می‌کند و با تکیه بر آن، می‌تواند تصاویر را روی یک دیوار سفید یا صفحه نمایش اختصاصی بازتولید کند. پروژکتور و منبع آن از طریق درگاه HDMI به یکدیگر متصل می‌شوند؛ بنابراین تنها چیزی که نیاز دارید یک کابل HDMI است. اگر منبع فقط درگاه USB یا پروژکتور فقط یک پورت VGA داشته باشد، باید از مبدل های پورت کمک بگیرید.

پروژکتور در بیشتر موارد از فناوری DPL استفاده می‌کند که از حداکثر دو میلیون آینه برای ایجاد هر تعداد پیکسل تکی استفاده می‌کند. از طرف دیگر، مدل‌های مختلفی از پروژکتورها در بازار وجود دارند که مجهز به سیستمی هستند که از فناوری LCD استفاده می‌کند که کریستال‌های مایع روی آن‌ها نصب شده‌اند که پس از تحریک شدن توسط یک میدان الکتریکی، اجازه عبور توسط پرتو نور را می‌دهند. نتیجه آن نوری که تصویر یا ویدیوی انتخاب شده توسط کاربر را بازتولید می کند.

راهنمای خرید پروژکتور خانگی

نحوه انتخاب بهترین پروژکتور

انتخاب بهترین پروژکتور برای نیازهای شما می‌تواند پیچیده باشد با این حال ما مجموعه‌ای از نکات مهم را در این بخش از راهنمای خرید پروژکتور خانگی ذکر کرده‌ایم که به شما کمک می‌کنند به سرعت از تمام ویژگی‌هایی که باید در هنگام انتخاب در نظر بگیرید، مطلع شوید.

  • تکنولوژی پروژکتور خانگی

ما قبلاً به عملکردی اشاره کردیم که اساس کار پروژکتور است و علاوه بر سایر عوامل مهمی که هنگام خرید باید در نظر گرفته شود، هنگام ارزیابی انتخاب بین یک مدل یا مدل دیگر، ارزیابی کیفیت نیز ضروری است. نوع تراشه موجود در داخل یا فناوری مبتنی بر آن که پردازش صحیح نور و در نتیجه عملکرد عالی در مورد کیفیت تصویر را تضمین می‌کند اهمیت بسیار بالایی دارند. اغلب این ویژگی اساسی دست کم گرفته می شود و نتیجه آن این است که شما ریسک خرید محصولی را دارید که بسیار گران است اما کاملاً پاسخ گوی نیاز شما نیست.

البته قابل به ذکر است که این یک جنبه نسبتاً فنی از ویدیو پروژکتور خانگی است اما ما سعی می‌کنیم با ارائه اطلاعات اولیه تا حد امکان واضح آن را بیان کنیم. اکثر پروژکتورهای موجود در بازار اساساً بر اساس یکی از این دو فناوری کار می‌کنند: DLP (پردازش نور دیجیتال) یا LCD (نمایشگر کریستال مایع).

پروژکتورهای مجهز به فناوری DLP آخرین نسل و معمولاً حتی گرانترین آن‌ها هستند زیرا این فناوری نتایج واقعا عالی را تضمین می‌کند. تراشه نوری نصب شده بر روی این نوع پروژکتور( به نام DMD ) اندازه میکروسکوپی دارد و از حدود دو میلیون میکرو آینه تشکیل شده است. وظیفه خاص تراشه نوری این است که آینه های میکرو را بچرخاند تا نور ساطع شده از لامپ پروژکتور به بهترین شکل منعکس شود. تراشه بین لامپ و قسمت چرخشی پروژکتور قرار می‌گیرد که هر قسمت آن دارای فیلتر رنگی خاص خود است. اکثر دیسک‌های رنگی معمولی دارای یک فیلتر قرمز، یکی سبز و یک فیلتر آبی هستند اما یافتن پروژکتورهایی با چرخه رنگی که شامل فیلترهای سفید، سرخابی و زرد است، کار سختی نیست.

اساساً وظیفه چرخ رنگ چرخش با سرعت بسیار بالا (حتی چندین بار در ثانیه) است تا تصویری که توسط پروژکتور منتقل می‌شود کیفیت بالای تصویر خروجی بر روی صفحه نمایش را تضمین کند.

اگر دستگاه مبتنی بر فناوری LCD باشد، پروژکتور به یک منشور سه وجهی مجهز می‌شود که بر روی آن پنل‌های LCD نصب شده و مطابق با رنگ‌های اصلی، یکی برای قرمز، یکی برای آبی و دیگری برای سبز است. هنگامی که پروژکتور روشن شود، یک سیگنال الکتریکی برای هر پیکسل تولید می‌شود که توسط منشور LCD تصاویر نهایی را تشکیل می دهد. پروژکتورهای مجهز به فناوری LCD در محدوده قیمت پایین‌تری قرار می‌گیرند اما می‌توانند عملکرد مناسبی را برای استفاده خصوصی یا خانگی ارائه دهند.

  • راهنمای خرید پروژکتور خانگی : وضوح تصویر

یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی در انتخاب یک پروژکتور، وضوحی است که می‌تواند تضمین کند، یعنی توانایی آن در بازتولید تصویری با کیفیت و وضوح بالا. مطمئنا هنگام انتخاب پروژکتور باید هدف آن مشخص شود اما حتی برای مصارف خانگی، وضوح نسبتاً بالا به شما این امکان را می‌دهد که از یک فیلم با کیفیت تصویر بالا لذت ببرید و واقعا حس مشاهده فیلم در سینما را داشته باشید.

پروژکتورهای نسل قدیمی یا کلاسیک به رزولوشن SVGA (Super Video Graphics Array) 800 × 600 پیکسل مجهز هستند، در حالی که پروژکتورهای میان رده یا در هر صورت جدیدتر به وضوح HD Ready 1280 × 720 پیکسل مجهز هستند. کسانی که می‌خواهند از پروژکتور برای پخش فیلم‌های HD، بلوری یا بازی‌های ویدیویی استفاده کنند، می‌توانند انتخاب خود را به سمت محصولی با وضوح Full HD 1920 × 1080 هدایت کنند.

کسانی که قصد دارند حداکثر کیفیت را از تصاویر بازتولید شده توسط پروژکتور (هم برای تماشای فیلم و هم برای انجام بازی با کنسول‌ها ) به دست آورند، آخرین مدل با وضوح 4096 در 2160 پیکسل گزینه خوبی برای آن‌ها خواهد بود.

راهنمای خرید پروژکتور خانگی : وضوح تصویر

  • شدت روشنایی پروژکتور

در بالا اشاره کردیم که وضوح در هنگام انتخاب پروژکتور اهمیت زیادی دارد اما نباید اهمیت شدت روشنایی را دست کم گرفت. قدرت نور پروژکتور بر حسب انسی لومن اندازه گیری می‌شود و نشان دهنده قدرت پروژکتور در نمایش تصاویر است. شدت روشنایی بالا نشان می‌دهد پروژکتور در نور روز هم می‌تواند تصویر خوبی نمایش دهد اما شدت روشنایی پایین تنها برای افرادی مناسب است که می‌توانند فضای اتاق را کاملا تاریک کنند.

برای ارزیابی اهمیت این پارامتر و استفاده حداکثری از عملکرد آن، ابتدا میزان روشنایی اتاق یا منطقه‌ای که میزبان پروژکتور خواهد بود، عرض و تعداد افراد را باید در نظر بگیرید. محیطی که کاملاً تاریک نیست می‌تواند یک پروژکتور 2500 لومن را در خود جای دهد، در حالی که یک محیط کم نور می‌تواند به یک پروژکتور با روشنایی کمتر – از 1000 تا 1500 لومن – مجهز شود تا تصویری واضح به دست آورد.

اگر بخواهیم دقیق‌تر باشیم، یک پروژکتور اداری حدود 4000 انسی لومن را می‌طلبد زیرا حتی در اتاق‌هایی با نور متوسط ​​هم عملکرد خوبی دارد، در حالی که برای پروژکتوری که به عنوان سینمای خانگی استفاده می‌شود شدت روشنایی 2500 لومن مناسب خواهد بود زیرا به یک محیط کاملا تاریک نیاز دارد.

  • فاصله پروژکتور از صفحه نمایش

اندازه تصویر، زوم و فاصله کانونی بخشی از کیفیت تصویری است که توسط پروژکتور بازتولید می‌شود. با توجه به اینکه در مراحل انتخاب، اندازه اتاق یا محیطی که میزبان پروژکتور خواهد بود نیز ضروری است، معمولاً برای نمایش تصاویر به حداقل سه متر فاصله نیاز است. در برخی پروژکتورها به 5 متر فاصله نیاز بوده و هنگام خرید باید ابتدا مشخصات را مطالعه کنید.

  • کنتراست پروژکتور

برای اینکه تصویری مناسب با مناطق روشن و تاریک بازتولید شود، پروژکتور باید بدون توجه به میزان نور موجود در اتاق، کنتراست خوبی داشته باشد. کنتراست به نسبت تاریک‌ترین به روشن‌ترین نقاطی گفته می‌شود که پروژکتور قادر به نمایش است و معمولا به صورت دو  عدد کنار هم بیان می‌شود مانند 600000:1.

به راحتی می‌توان حدس زد که اگر روشنایی زیاد باشد، کنتراست کمتر خواهد بود و برعکس، پروژکتور سینمای خانگی که روشنایی کمتری دارد و به محیطی تاریک نیاز دارد، نسبت کنتراست بالاتری در حدود 600000 خواهد داشت. پروژکتورهایی که نسبت عددی کمتری دارند، کنتراست کمتری نیز خواهند داشت.

  • صدای تولید شده توسط پروژکتور

نویز تولید شده توسط پروژکتور همان صدایی است که از فن شنیده می‌شود. فن وظیفه دارد گرمای تولید شده در حین استفاده از پروژکتور را از بین ببرد. این فرایند باعث ایجاد صدا توسط فن خواهد شد. بدیهی است که در حین تماشای یک فیلم یا یک سخنرانی تجاری نمی‌خواهید صدای مزاحم تولید شده توسط فن خنک کننده شما را اذیت کند، بنابراین خوب است به دسی بل (dB) که میزان نویز پروژکتور را بیان می‌کند توجه کنید. عملکرد و مدلی را انتخاب کنید که در سطح نویز آن زیر 30 دسی بل باقی بماند.

  • اتصالات پروژکتور خانگی

برای اینکه بتوان از پروژکتور با منابع مختلف حتی به طور همزمان حداکثر استفاده را برد، باید از مجهز بودن آن به ورودی و خروجی های تصویری، صوتی و شبکه اطمینان حاصل کرد.

مهمترین ورودی های ویدئویی که ممکن است وجود داشته باشد HDMI، یک یا چند پورت USB، D-Sub، DVI و S-Video هستند. بسته به کاربردی که از پروژکتور انتظار دارید، اتصالات مورد نیازتان هم تغییر خواهد کرد و لازم است در طول خرید حتما این مورد را نیز بررسی نمایید.

  • راهنمای خرید پروژکتور خانگی : اندازه و وزن پروژکتور

کسانی که نیاز به حمل مکرر پروژکتور به اتاق‌ها یا مکان‌های مختلف دارند، مدلی با ابعاد و وزن کم انتخاب می‌کنند و کسانی که قصد ندارند پروژکتور را جابجا کنند می‌توانند از مدل‌های سنگین‌تر استفاده نمایند. اندازه و وزن پروژکتور از جمله معیارهایی است که هنگام خرید باید حتما در نظر بگیرید که پاسخ این بررسی بسته به نوع استفاده شما متفاوت خواهد بود.

سخن پایانی

مدل‌های پروژکتور موجود در بازار دارای تنوع زیادی بوده و انتخاب بین آن‌ها ممکن است کمی مشکل بنظر رسد اما با مطالعه راهنمای خرید پروژکتور خانگی با ویژگی‌های اصلی یک دستگاه آشنا شده و می‌توانید از آن‌ها در خرید خود استفاده کنید. چنانچه برای خرید پروژکتور خانگی نیاز به مشاوره داشته و یا قصد داشتید خرید خود را از فروشگاه معتبر با قیمت مناسب انجام دهید، فروشگاه دای‌تک در خدمت شما خواهد بود. در بخش محصولات سایت می‌توانید انواع پروژکتور‌ها با مشخصات آن‌ها را مطالعه کرده و بهترین گزینه را برای منزل یا محیط کار خود انتخاب نمایید.

دسته‌بندی راهنمای خرید
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت