تکنولوژی 3LCD اپسون چیست؟ معرفی تکنولوژی 3LCD اپسون و مزایای آن

بازدید: 220 بازدید

تکنولوژی 3LCD اپسون نام یکی از فناوری‌های برجسته تولید تصاویر رنگی ال سی دی‌هاست که در پروژکتورهای مدرن دیجیتال به کار می‌رود و منجر به ارائه رنگ‌های روشن و طبیعی و جزییاتی شگفت‌انگیز می‌شود. این تکنولوژی توسط شرکت ژاپنی اپسون (Epson) در دهه 1980 میلادی توسعه یافت و برای اولین بار در سال 1988 میلادی، مجوز استفاده در پروژکتورها را دریافت کرد و در این دستگاه‌ها به کار گرفته شد.

اگرچه هنوز کمپانی اپسون صاحب فناوری 3LCD به شمار می‌رود، اما این فناوری، توسط یک سازمان وابسته به نام 3LCD عرضه می‌شود. این سازمان کنسروسیومی متشکل از تولیدکنندگان پروژکتور است که مجوز استفاده از فناوری 3LCD اپسون را در محصولات‌شان کسب کرده‌اند. تا امروز بیش از 40 برند مختلف پروژکتور در جهان، از فناوری 3LCD اپسون در محصولات‌شان استفاده کرده اند. بیش از نیمی از پروژکتورهای تولید شده در جهان، مجهز به این تکنولوژی هستند.

این تکنولوژی چگونه کار می‌کند؟ چه مزایایی نسبت به بزرگ‌ترین تکنولوژی رقیب خود، DLP دارد؟ در این مقاله ضمن توضیح کارکرد تکنولوژی 3LCD اپسون، آن را مقایسه کرده‌ایم تا به توانایی‌ها و نقاط ضعف آن پی ببریم. با ما همراه شوید.

تکنولوژی 3LCD اپسون چگونه کار می‌کند؟

ساخت رنگ‌ها از نور سفید

پروژکتوری که به تکنولوژی 3LCD اپسون مجهز است، ابتدا نور سفید لامپ را به سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی تقسیم می‌کند  و نور لامپ را از میان مجموعه‌ای فیلتر و بازتابنده ویژه دو رنگ به نام آینه‌های دور رنگ، می‌گذارند. هر آینه دو رنگ، تنها به طول موج‌های رنگی خاصی از نور، اجازه عبور می‌دهد و بقیه را به دور منعکس می‌کند. به این ترتیب، نور سفید به سه پرتوی اصلی رنگ تقسیم شده که در انتها هر یک به سمت و داخل پنل ال سی دی خود، هدایت می‌شوند.

تولید تصویر در LCD

سه پنل ال سی دی در تکنولوژی 3LCD اپسون، عناصری هستند که سیگنال‌های الکترونیکی را برای ایجاد تصویری که قرار است پخش شود، دریافت می‌کنند. هر پیکسل روی ال سی دی، توسط کریستال های مایع پوشانده می‌شود. با تغییر بار الکتریکی داده شده به کریستال‌های مایع، هر پیکسل روی ال سی دی را می‌توان تا زمانی که کاملا مات شود (برای سیاهی کامل)، تاریک کرد و تا زمان شفافیت کامل، آنرا روشن نمود، یا به درجات مختلف شفافیت، به آن سایه داد (برای سایه‌های مختلف خاکستری).

این شبیه به باتری جدید یک ساعت دیجیتالی است. هنگامی که باتری تازه شروع به کار می‌کند، اعداد روی صفحه، پررنگ و سیاه به نظر می‌رسند. اما با ضعیف شدن باتری، اعداد روی صفحه نیز به تدریج کم‌رنگ می‌شوند.

به این ترتیب، سطح روشنایی هر پیکسل برای هر رنگ اصلی را می‌توان به طور بسیار دقیق، کنترل کرد تا رنگ خاص نهایی و سطح روشنایی مورد نیاز برای هر پیکسل، روی صفحه نمایش، ارائه شود.

تکنولوژی 3LCD

بازترکیب و نمایش تصویر رنگی

پس از اینکه هر نور رنگی از طریق پنل ال سی دی جداگانه رد شد، پرتوها در یک منشور دو رنگ ترکیب می‌شوند و تصویر نهایی را تشکیل می‌دهند. این تصویر سپس از طریق لنز، منعکس می‌شود. این مراحل کارکرد تکنولوژی 3LCD اپسون بود.

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره شد، این تکنولوژی رقیب قدرتمندی همچون تکنولوژی DLP دارد که در بیش از 85 درصد پروژکتورهای دیجیتال سینما، به کار می‌رود. در ادامه برای بررسی مزایا و معایب تکنولوژی 3LCD اپسون، به توانمندی‌های این فناوری در برابر DLP و البته نقاط ضعف آن خواهیم پرداخت.

چرا تکنولوژی 3LCD اپسون را انتخاب کنیم؟

محدودیت‌ها و نقاط ضعف تکنولوژی DLP در مقایسه با تکنولوژی 3LCD اپسون

ضایعات رنگین کمانی: مشکلی که اغلب مردم به عنوان نقطه ضعف تکنولوژی نظیر DLP در مقابل تکنولوژی 3LCD اپسون، به آن اشاره می‌کنند، تولید ضایعات رنگین کمانی است. ضایعات رنگین کمانی (یا ضایعات جداسازی رنگ‌ها) درخشش لحظه‌ای رنگ‌ها به صورت یک نوار است که شکلی شبیه به رنگین کمان را تشکیل می‌دهند. اینگونه اشکال به صورت تصادفی رخ می‌دهند و فقط برای لحظه‌ای دوام می‌آورند.

اما این اشکال برای افراد حساس، می‌توانند به راحتی منجر به پرت شدن حواس شوند. اگر در یک فیلم غرق شده اید، شکل گیری ناگهانی این ضایعات می‌توانند تجربه لذت‌بخش‌تان را تلخ کنند. امری که در دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، مشاهده نمی‌شود.

شکل‌گیری ضایعات رنگین کمانی فقط در محصولات تک تراشه‌ای DLP و آنهایی که از چرخ های رنگی با سرعت کمتر استفاده می‌کنند، مشکل ساز است. البته این مشکل برای مدل‌های مبتنی بر LED به دلیل حرکت ناگهانی ال ای دی‌های قرمز، سبز و آبی نیز رخ می‌دهد. معمولا این مشکل زمانی خود را نشان می‌دهد که مشغول تماشای فیلم هستید. هنگام مشاهده تصاویر ثابت مانند نمودارها یا عکس‌ها، این مشکل پدید نمی‌آید.

ضایعات رنگین کمانی به دلیل به روز رسانی متوالی رنگ از چرخ رنگ یا LED، به وجود می‌آید. با چرخیدن چرخ رنگ یا تغییر LED، تصویر روی صفحه در هر لحظه از زمان، قرمز، آبی یا سبز است. این فناوری متکی بر عدم تشخیص تغییرات از یک رنگ به دیگری، توسط چشمان‌تان است. با این‌حال، هنگامی که چشمان شما در پاسخ به برخی از حرکات در تصویر، به سرعت حرکت می‌کند، می‌توانید به روزرسانی از قرمز، سبز یا آبی را در سه نقطه مختلف شبکیه چشم خود دریافت کنید و در نتیجه ایجاد یک رنگین کمان را احساس می‌کنید.

پروژکتورهای مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، همواره یک تصویر ثابت قرمز، سبز یا آبی را به طور همزمان نشان می‌دهند.این سبب می‌شود که ضایعات رنگین کمانی، هیچ‌گاه پدیدار نشوند.

اشباع و روشنایی رنگ: اشباع رنگ در برخی پروژکتورها که از تکنولوژی DLP استفاده می‌کنند، بسیار ضعیف است. از ضعف‌های بارز محصولات تک تراشه‌ای DLP نسبت به دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، روشنایی رنگ است. این نقطه ضعف به ویژه در دستگاه‌هایی که بخش‌هایی سفید در چرخ رنگ خود دارند، بیشتر دیده می‌شود.

فناوری اپسون

ضایعات پراکنده: هر لحظه، هر موقعیت آینه‌ای در دستگاه‌های تک تراشه DLP، یا به طور کامل روشن است تا حداکثر روشنایی را ارائه ‌دهد یا کاملا خاموش است تا به طور کامل سیاه شود. هیچ راهی وجود ندارد تا آینه DLP، همانند کریستال‌های مایع ال سی دی‌ها، بتواند تا حدی روشن باشد تا خاکستری را نشان دهد. بنابراین، روشی که تراشه DLP با آن خاکستری را نشان می‌دهد، بدین صورت است که آینه‌ها را به طور خیلی سریع، روشن و خاموش می‌کند، به طوری که چشم عادی انسان بتواند میزان مورد نیاز برای روشنایی مد‌نظر را درک کند. به این رویکرد برای ارائه خاکستری، پراکندگی می‌گویند.

معمولا این روش ارائه برای نمایش مقادیر خاکستری، خوب عمل می‌کند، اما می‌تواند منجر به ناپایداری قابل مشاهده‌ای در مناطق عمدتا تاریک شود که به آنها ضایعات پراکنده می‌گویند. این ضعف‌ بارز دستگاه‌هایی است که از تکنولوژی‌هایی نظیر DLP بهره می‌گیرند. ضایعات پراکنده در دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، پدید نمی‌آیند، چراکه از پراکندگی برای نمایش خاکستری استفاده نمی‌شود.

کریستال‌های مایع ال سی دی‌ها، می‌توانند به طور کامل باز، بسته یا تا حدی باز شوند تا به سطح مطلوب انتقال نور دست یابند. چیزی شبیه به کرکره‌های قرار گرفته روی یک پنجره.

نقاط قوت تکنولوژی 3LCD اپسون

به جز موارد ذکر شده در بالا، تکنولوژی 3LCD اپسون، نقاط قوتی نیز دارد که هنوز به آنها پرداخته نشده است. مواردی در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، نقاط قوت بارز این تکنولوژی هستند.

قیمت و عملکرد مناسب‌تر، به خصوص در سینماهای خانگی : کلید اصلی موفقیت محصولاتی که به تکنولوژی 3LCD اپسون مجهز هستند، قیمت فوق‌العاده‌ای آنهاست که سبب می‌شود نسبت به سایر رقبا، به صرفه‌تر باشند. مخصوصا در رزولوشن 1080، این محصولات عملکرد شگفت‌انگیزی در برابر پولی که پرداخت می‌کنید، ارائه می‌کنند. علاوه‌براین، معمولا این دستگاه‌ها ویژگی‌های اضافه‌ای دارند که در دستگاه‌های مجهز به DLP، در محدوده قیمت یکسان، وجود ندارد. برخی از این ویژگی‌ها، حتی در دستگاه‌های گران‌تر تکنولوژی‌های رقیب نیز پیدا نمی‌شود. این برتری قیمت تکنولوژی 3LCD اپسون نسبت به DLP در محصولات تجاری یا سینمای خانگی بسیار آشکارتر است.

کنتراست بالاتر، به خصوص در سینماهای خانگی: بسیاری از پروژکتورهای مجهز به ال سی دی که برای سینمای خانگی ساخته شده‌اند، تصاویری با عملکرد کلی بهتری در کنتراست داشته و سطوح سیاه عمیق‌تری نسبت به مدل‌های DLP، به نمایش گذاشته‌اند. این مزیت، در دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، قوی‌تر است. این برتری هنگامی پررنگ‌تر است که مدل‌های ال سی دی، از پنل‌های غیر ارگانیک و تکنولوژی عنبیه خودکار استفاده کنند. ذکر این مورد ضروری است که تولید پنل‌های غیر ارگانیک، هزینه بیشتری دارد و از این رو، این پنل‌ها در مدل‌های تجاری ارزان‌تر، قرار نمی‌گیرند.

دلیل کنتراست بالاتر این دستگاه‌ها، موقعیت استراحت بسته کریستال‌ مایع، و ولتاژ مورد نیاز برای باز کردن آن است. منظور از موقعیت بسته کریستال مایع، سیاه بودن آن است. این بر عکس ال سی دی‌ ارگانیک سنتی است که در آن موقعیت استراحت کریستال مایع، باز است. منظور این است که بیش‌ترین مقدار نور را انتقال می‌دهد. مزیت کنتراست ذاتی پنل‌های غیر ارگانیک باعث شده که ال سی دی‌ها، در بازار سینمای خانگی، حرف زیادی برای گفتن داشته باشند.

سازندگان دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، در توسعه عنبیه خودکار که مزیت کنتراست بهتر روی صفحه نمایش را ایجاد می‌کند، بسیار موثر عمل کرده‌اند و روی این نقطه قوت خود، مانور زیادی داده‌اند. البته سازندگان دستگاه‌هایی که از تکنولوژی‌های رقیب نظیر DLP استفاده می‌کنند نیز می‌توانند از این فناوری‌ها بهره بگیرند و هیچ مانع فنی بر سر راه‌شان وجود ندارد. اما این امر سبب گران‌تر شدن پروژکتورهای DLP خواهد شد.

این دستگاه‌ها در حال حاضر نیز نسبت به دستگاه‌های ال سی دی، به خصوص در بازار سینمای خانگی، گران‌تر هستند. اضافه کردن چنین فناوری‌هایی در دی ال پی‌ها، قطعا دستگاه‌های ال سی دی را از نظر به صرفه بودن، جلوتر نیز خواهد انداخت. بنابراین اگرچه مانع فنی بر سر سازندگان دستگاه‌های DLP نیست، اما مانع اقتصادی بزرگی مقابل‌شان قرار دارد. این موضوع، سازندگان دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون را در برتری قرار داده است.

البته خود سازندگان دستگاه‌های DLP، دلایل دیگری برای عدم استفاده از عنبیه خودکار دارند. آنها فکر می‌کنند که کنتراست ارائه شده توسط تکنولوژی DLP، با اینکه مثل عنبیه خودکار به روز نیست، اما کافی‌است و ضرورتی برای تغییر آن وجود ندارد. این دلایل در کنار یکدیگر سبب شده تا تولیدکنندگان دستگاه‌های DLP در مقایسه با سازندگان دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، در استفاده از عنبیه‌های خودکار روی پروژکتورهای‌شان برای سینمای خانگی، به کندی عمل کنند.

ضایعات کمتر، ثبات تصویر بیشتر: همانگونه که پیش‌تر به آن اشاره شد، ضایعات متحرک و ضایعات رنگین کمانی از مشکلات پروژکتورهای تک تراشه مجهز به تکنولوژی DLP است. از آنجایی که این ضایعات در محصولات دارای ال سی دی وجود ندارند، دریافت تصویر ویدئویی پایدارتر در یک پروژکتور ال سی دی، از نقاط قوت آن به حساب می‌آید. به خصوص هنگامی که در قیمت و عملکرد یکسان، با دستگاه‌های مشابه مجهز به فناوری DLP مقایسه شوند. تصویر ویدئویی ال سی دی‌ها، می‌تواند تمیزتر و بدون نویز به نظر برسد. این ثبات تصویر بیشتر و تصویر تمیزتر از مزیت‌های دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون نیز به حساب می‌آید.

پروژکتور در حال نمایش عکس

تصاویر واضح‌تر با نمایش داده‌ها: از آنجایی که ساختار پیکسل ال سی دی، با وضوح بیشتری نسبت به ساختار پیکسل DLP تعریف شده است، تصاویر واضح‌تری ارائه می‌دهد. این بیشتر در محصولات تجاری که روزولوشن کمتری دارند (SVGA و XGA) و به ویژه در نمایش داده، دیده می‌شود.

در این رزولوشن‌هاست که جلوه صفحه نمایش ال سی دی، در یک تصویر ویدئویی بیشتر قابل مشاهده است. اما برتری در این است که وضوح پیکسلی بیشتر، می‌تواند نمایش واضح‌تری از داده‌ها ارائه کند. در مقایسه، یک پروژکتور مجهز به فناوری DLP در رزولوشن‌های SVGA و XGA، می‌تواند در نمایش تصاویر داده، کمی ضعیف عمل کند. نمایش واضح‌تر تصویر در رزولوشن‌های پایین‌تر از نقاط قوت دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون به حساب می‌آید.

البته معضل ذکر شده بیشتر در دستگاه‌های با رزولوشن پایین صادق است. در محصولات با رزولوشن بالاتر، تفاوت در وضوح، بسیار کمتر است و این مشکلی در صفحه نمایش‌های با روزولوشن 1080، به حساب نمی‌آید. هر دو فناوری DLP و تکنولوژی 3LCD اپسون می‌توانند تصاویر بسیار واضحی در روزولوشن 1080 تولید کنند و هرگونه تفاوت وضوح، معمولا به عواملی غیر مرتبط با فناوری صفحه نمایش، نظیر کیفیت لنز و پردازش ویدئو مربوط می‌شود.

نصب راحت‌تر و با انعطاف‌پذیری بیشتر، به خصوص در سینماهای خانگی: پروژکتورهای ال سی دی که برای سینماهای خانگی ساخته شده‌اند، اغلب دارای لنزهایی با قدرت بزرگ‌نمایی دو برابری و جابه‌جایی گسترده عمودی و افقی لنز هستند. این سبب می‌شود که بتوان آنها را به آسانی در هر مکانی نصب کرد. در مقایسه، لنز پروژکتورهای مجهز به تکنولوژی DLP، معمولا بزرگ‌نمایی کمتری داشته و جابه‌جایی لنزشان در مقایسه با ال سی دی ها، بسیار ناچیز است.

این امر، موقعیت مکانی پروژکتورهای DLP را محدود می‌کند. این یعنی تعیین می‌کند یک پروژکتور برای تطبیق با یک مکان و صفحه نمایش، دقیقا باید کجا قرار بگیرد. برای علاقه‌مندان به سینمای خانگی که بودجه کمتری دارند، انعطاف‌پذیری در نصب دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، جذابیت بسیار زیادی دارد.

به عنوان مثال اکثر پروژکتورهای مجهز به فناوری DLP نیاز دارند که در سقف نصب شوند، این درحالی است که اکثر پروژکتورهای ال سی دی و 3LCD اپسون، چنین نیازی ندارند. این سبب می‌شود تا نیازی به هزینه اضافی برای نصب سقفی و کابل‌های ویدئویی طولانی نباشد. این موضوع همچنین نیاز به عبور کابل‌ها از دیوارها و سقف که تصویر ناخوشایندی از خانه پدید می‌آورند و دکور را بر هم می‌زنند را از بین می‌برد.

بازدهی نور بهتر، مصرف برق کمتر: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون همین است. ال سی دی‌ها ذاتا کارایی نور بیشتری دارند. در اکثر موارد، پروژکتورهای مجهز به ال سی دی‌ها، لامپ‌هایی با وات کمتر مصرف می‌کنند و در عین حال، تصاویری به همان روشنایی که از محصولات مجهز به DLP دریافت می‌شود، ارائه می‌کنند. این موضوع در مقایسه پروژکتورهای ال سی دی با آن‌دسته از دستگاه‌های DLP که هیچ بخش سفیدی در چرخ رنگ‌شان ندارند، بیشتر مشاهده می‌شود.

به عنوان مثال، بیایید دو پروژکتور سینمای خانگی با رزولوشن 1080 را مقایسه کنیم. مدل Panasonic AE3000 که به ال سی دی مجهز است، از یک لامپ 165 واتی برای تولید 1600 ANSI لومن استفاده می‌کند. در همین‌حال، پروژکتور Z15000 برند شارپ (Sharp) که به تکنولوژی DLP مجهز است، به یک لامپ 250 واتی برای تولید همان‌مقدار 1600 لومن، نیاز دارد. این به معنای تفاوت واضح در میزان مصرف برق است. این موضوع همچنین در میزان گرمای تولید شده توسط هر پروژکتور نیز بسیار موثر است.

اما علی‌رغم تمام مزایای ذکر شده نسبت به رقیبان، دستگاه‌هایی که به تکنولوژی اپسون مجهز هستند، ضعف‌ها و محدودیت‌هایی نیز دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

کارکرد فناوری

نقاط ضعف و محدودیت‌های تکنولوژی 3LCD اپسون

طول عمر نامعلوم پنل‌های ال سی دی: اولین موضوعی که در مورد پروژکتورهای مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون نگران کننده است، نامعلوم بودن طول عمر پنل‌های ال سی دی آنهاست. انتظار می‌رود که ترکیبات ارگانیک مورد استفاده در اکثر پنل های ال سی دی، با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور شدید فرابنفش و همچنین گرمای شدید، از سلامتی‌شان کاسته شده و به مرور زمان تخریب شوند. این کاهش سلامتی، خود را در تغییر رنگ تصویر و کاهش کنتراست نشان می‌دهد.

اگر این اتفاق برای دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون شما افتاد، تنها راه حل، تعویض پنل آسیب دیده ال سی دی است که اصلا مقرون به صرفه نبوده و هزینه بالایی دارد. معمولا خرید یک پروژکتور جدید از این کار بهتر است.

سوال بزرگی که در اینجا پیش می‌آید، این است که این پنل‌ها چقدر دوام خواهند داشت. متاسفانه هیچ داده خوبی در این زمینه وجود ندارد که توسط یک آزمایشگاه مستقل گردآوری و برای عموم منتشر شده باشد. تولیدکنندگان این قبیل پروژکتورها معمولا طول عمر دقیقی برای دستگاه‌های‌شان تعیین نمی‌کنند.

یکی از منابع معتبر و با تجربه این صنعت که محصولاتی با استفاده از تکنولوژی DLP و ال سی دی تولید می‌کند، معتقد است که عمر پنل‌های ال سی دی بین 4000 تا 10000 ساعت بوده و این، بسته به میزان روشنایی پروژکتور یعنی درخشان‌ترین نورهای تولید شده توسط ال سی دی و فشاری که بر پنل‌ها وارد می‌شود دارد، چراکه سریع‌تر باعث کاهش سلامتی آنها می‌شود. مدل‌های با روشنایی کم مانند آن‌دسته از دستگاه‌های 3LCD اپسون که برای سینماهای خانگی ساخته شده‌اند، کمترین فشار را تحمل می‌کنند و بنابراین، انتظار می‌روند که عمری طولانی‌تر داشته باشند.

موسسه ادوات تگزاس (Texas Instruments) در هفت سال گذشته چندین آزمایش را درباره طول عمر ال سی دی‌ها، انجام داده است. بر اساس این آزمایش‌ها، پنل‌های ال سی دی سریع‌تر از آنچه تولیدکنندگان این پنل‌ها انتظار دارند، تخریب می‌شوند. این یعنی سریع‌تر از 4000 ساعتی که پیش‌تر به آن اشاره شد.

پاسخ تولیدکنندگان دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون این است که، این آزمایش‌ها با کار کشیدن از پروژکتورها به طور مداوم و به صورت بیست و چهار ساعته، در هفت روز هفته در چند ماه متوالی انجام شده است. به گفته کمپانی اپسون و کنسروسیوم 3LCD، از آنجایی که پروژکتورهای مورد استفاده در آزمایش موسسه Texas Instrument هیچ‌گاه برای استفاده و فشار مداوم طراحی نشده‌اند، بنابراین نتایج به دست آمده با آنچه یک کاربر معمولی تجربه می‌کند، تفاوت دارد.

معرفی پنل‌های ال سی دی غیر ارگانیک یک پیشرفت مهم در ارتباط با این موضوع به حساب می‌آید. روی کاغذ، پنل‌های غیر ارگانیک ال سی دی‌ها، عمری طولانی تر از پنل‌های ارگانیک خواهند داشت. این به دلیل ترکیبات ارگانیکی است که تحت گرمای شدید و نور فرابنفش ار بین می‌روند، ترکیباتی که در پنل‌های غیر ارگانیک وجود ندارند. با این‌حال این موضوع توسط تولیدکنندگان پنل‌های ال سی دی، تایید را رد نشده است. موسسه Texas Instruments نیز تاکنون در این‌باره اظهار نظر نکرده است.

پروژکتور Epson

کنتراست کمتر در محصولات تجاری: ضعف دیگری که دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون را آزار می‌دهد، کنتراست پایین‌تر در محصولات ارزان‌تر است. اکثر پروژکتورهای تجاری و آموزشی مجهز به این پنل‌ها، با ال سی دی‌های غیر ارگانیک ارزان و بدون عنبیه خودکار ساخته می‌شوند. درجه‌بندی کنتراست در این مدل‌ها معمولا چیزی بین 400:1 تا 700:1 است. در همین‌حال، پروژکتورهای مجهز به تکنولوژی DLP که در همین سطح قیمت و رزولوشن قرار دارند، اغلب می‌توانند به 2000:1 یا بالاتر برسند. این ضعف کنتراست در مدل‌های ارزان‌تر، از نقاط ضعف دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون، در مقایسه با پروژکتورهای DLP است.

استعداد بالا در جذب گرد و غبار: از آنجایی که موتورهای نور ال سی دی‌ها پوشش ندارند، احتمال جذب ذرات گرد و غبار روی پنل‌های ال سی دی وجود دارد. این می‌تواند منجر به پیدایش نقاط مبهم روی تصویر ایجاد شده شود. با این‌که چنین نقاطی در هنگام نمایش تصاویر ثابت مانند داده‌ها یا عکس‌ها، کمتر حواس را پرت می‌کنند، اما در فیلم‌ها و تصاویر متحرک، دیدن چنین عنصر نامطلوبی، بسیار آزاردهنده است. این از ضعف‌های مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون است.

اگر گرد و غبار روی یکی از کانال‌های آبی یا قرمز بنشیند، به ندرت می‌توان آن را به شکلی دید که منجر به پرت شدن حواس شود. اما هنگامی که این ذرات روی کانال سبز می‌نشینند، می‌توان کاملا آنها را در تصویر مشاهده کرد. برخی از فروشندگان روش‌هایی ارائه کرده‌اند که با استفاده از آنها، می‌توان بدون فرستادن دستگاه به مرکز پشتیبانی، گرد و غبار را پاک کرد. با این حال این  روش‌ها همیشه مفید واقع نمی‌شوند و کاربر در انتها مجبور به بسته‌بندی و فرستادن پروژکتور برای سرویس و راه‌اندازی مجدد توسط مرکز پشتیبانی می‌شود.

آیا تجربه کار با پروژکتورهای مجهز به تکنولوژی 3LCD اپسون یا رقیبان آن نظیر دستگاه‌های DLP را دارید؟ نظرات و تجربیات خود را بابت تفاوت در کیفیت تصاویر ارائه شده توسط آنها یا نقاط ضعف و قوت هر یک با ما در میان بگذارید.

 

دسته‌بندی تکنولوژی پروژکتورها
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت