تکنولوژی های لامپ های پروژکتور چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ فناوریهای بسیاری در ارتباط با منابع نور پروژکتورها وجود دارند. منابع نور جامد لیزر و LED، فناوریهایی را معرفی میکنند که طرفداران بسیاری پیدا کردهاند. به نظر میرسد که این تکنولوژی های لامپ های پروژکتور در حال کنار زدن فناوریهای قدیمی و فرستادنشان به گورستان تکنولوژیها هستند. با این حال، در حالی که این فناوریها مزایای قابل توجهی نظیر هزینه پایین نگهداری و مزایای بلند مدت دیگر ارائه میکنند، قیمت بالای اولیه آنها، بسیاری از مشتریان را فراری میدهد.
به دلیل قیمت بالای سایر تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، عدهای هنوز به سمت پروژکتورهایی میروند که از لامپهای سنتی استفاده میکنند. علیرغم اینکه امروزه شاهد متعادل شدن قیمتها و نزدیک شدن قیمت پروژکتورهای لیزری، به قیمتی مقبول هستیم، اما تا زمانی که شاهد کنار زده شدن کامل لامپهای سنتی، به طور کامل باشیم، زمان زیادی مانده است. ما در این مقاله تکنولوژی های لامپ های پروژکتور را بررسی و با یکدیگر مقایسه میکنیم. با ما همراه شوید.
لامپها
از قدیمیترین تکنولوژی های لامپ های پروژکتور که مدتها حضور داشته، لامپهای استاندارد است. این لامپها دهههاست که وجود داشته و توسط عده بسیاری مورد استفاده قرار گرفته اند. این فناوری به طور مداوم با نوآوریهای جدیدی که منجر به روشنایی بیشتر و افزایش طول عمر آنها میشوند، به روز شده و به این ترتیب، توانسته تا مدت زیادی در بازار دوام بیاورد.
یک لامپ پروژکتور استاندارد، شامل لامپهایی از جنس هالید، نظیر لامپهای تخلیه فوقالعاده بالا (UHD) و لامپهای تخلیه با شدت بالا (HID) میشود. این عضو قدیمی تکنولوژی های لامپ های پروژکتور از لامپهای شیشهای پرفشار حاوی فلز هالید، مانند یدید سدیم همراه با بخار جیوه استفاده میکند که لامپهایی با کارایی بالا بوده و قادر به تولید ۷۵ تا ۱۰۰ لومن نور سفید به ازای هر وات هستند. طول عمر این لامپها حدود سه هزار ساعت است.
عددی که امروزه به عنوان عمر لامپهای استاندارد میبینیم، در طول تاریخ افزایش داشته است. پیشتر عمر این لامپها، به سختی به صدها ساعت میرسید، اما با تکنولوژی های لامپ های پروژکتور که در ده سال گذشته معرفی شدند، شاهد افزایش عمر اینگونه لامپها به عددی نزدیک به سه هزار ساعت بودیم. از آنجایی این فناوریها لامپها را متحول میکردند، نیاز به دستیابی به خروجی لومن بالاتر، منجر به معرفی یکی دیگر از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، یعنی سیستمهای دو لامپ شد.
اگر بخواهیم به طور ساده بیان کنیم، یک پروژکتور مجهز به دو لامپ، برای ارائه تصاویر واضحتر، روشنتر و با کنتراست بالاتر، از دو لامپ برای ارائه تصویر بهره میگیرد. علاوه بر این، اینگونه سیستمها معمولا دوام بیشتری نیز دارند، چرا که اگر یک لامپ خاموش شود، لامپ دیگر به کار خود ادامه میدهد.
یک سیستم دوتایی میتواند هنگامی خاموش شدن لامپ دیگر، روشنایی بهینه را تامین کند، به صورتی که لامپ دوم روشنایی بیشتر ارائه میکند. هنگامی که هر دو لامپ کار میکنند، به دلیل کمک به یکدگیر برای تامین روشنایی بهینه، فشار کمتری به یکی وارد میشود و در نتیجه، طول عمر هر دو افزایش پیدا میکند. این جهش در تکنولوژی های لامپ های پروژکتور برای لامپهای استاندارد، سبب شد تا طول عمرشان از عدد فعلی نیز بیشتر شود.
اما با اینکه این فناوری به اثر مورد نظر خود دست یافت، به دلیل استفاده از دو لامپ، هزینه نگهداری برای حفظ عملکرد دستگاهها نیز، افزایش یافت. چرا که حالا باید دو لامپ برای آنها تهیه میشد.
پروژکتورهای جدیدتر در حال حاضر دارای لامپهایی به طول عمر پنج هزار ساعت و حتی ده هزار ساعت در حالت Eco هستند. لازم به ذکر است که حالت Eco، خروجی لامپ را به نفع طول عمر آن، کاهش میدهد. چنین اعدادی هستند که باعث ماندن این عضو از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور در بازار شدهاند، و اینطور که معلوم است به این زودی شاهد حذف لامپهای استاندارد از عرصه پروژکتورها نخواهیم بود.
بنابراین کدامیک از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور را انتخاب کنیم؟ فناوریهای جامد مناسبترند یا لامپها؟ میتوان گفت که پروژکتورهای لامپی برای کسانی که فقط به صورت مقطعی از پروژکتور استفاده میکنند مناسبتر است. این یعنی یک شب در ماه فیلم ببینند یا چندبار در هفته برای ارائه در کلاسها از پروژکتور استفاده کنند. با اینحال مکانهای شلوغ که گردهماییهای زیادی را تجربه میکنند نیز، میتوانند پروژکتورهای مبتنی بر لامپ ارزان قیمت و مناسبی در بازار پیدا کنند.
با این وجود، باید تاثیر طولانی مدت نیاز به تعویض لامپ را نیز در نظر گرفت. حتی لامپی با طول عمر پنج هزار ساعت به پایان عمر خود خواهد رسید. سوال اینجاست که اگر عمر لامپ آن پروژکتور تمام شد، لامپ جایگزین برای آن پیدا خواهد شد؟ یا جایگزین مورد نظر، نایاب شده و کار صاحبان پروژکتور، برای راهاندازی مجدد دستگاهشان سخت خواهد شد؟
با این حال، میتوان گفت که در بسیاری از موارد، این عضو از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور و دستگاههای مبتی بر آن، همچنان راه حلی بسیار مناسب و مقرون به صرفه، برای کسانی که به دنبال پروژکتور میگردند به حساب میآید.
LED
جهشی دیگر در تکنولوژی های لامپ های پروژکتور را باید، ال ای دیها (LED) دانست. ال ای دیها که در حال حاضر به شکل لامپ در دسترس هستند، قبل از سالهای ۲۰۰۰ میلادی بیشتر به عنوان دیودهای موجود برای چراغهای کریسمس و موارد مشابه، شناخته شده بودند و برای این قبیل کارها استفاده میشدند. آنها به دلیل ماندگاری طولانی، نسبت به لامپهای رشتهای و هالوژن، برتری دارند. لامپهای ال ای دی در پروژکتورها، از رنگهای قرمز، سبز و آبی استفاده میکنند و نیازی به تقسیم نور به رنگهای جداگانه برای تولید تصاویری با کیفیت بالا ندارند.
به طور خلاصه ال ای دیها، نمایشگرهای RGB به شمار میروند. علاوه بر این، این لامپها به دلیل فناوری صرفهجویی در فضا، بدنه پروژکتور کوچکتری را میطلبند. به همین دلیل، بسیاری از پروژکتورهای جیبی با فواصل پرتاب کوتاه، از این دسته از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور استفاده میکنند و از این طریق توانستهاند تا حجم دستگاههایشان را کمتر کنند. این لامپها همچنین عمری معادل ۲۰ تا ۶۰ هزار ساعت دارند که بسیار بیشتر از لامپهای استاندارد است.
تا همین اواخر، اکثر پروژکتورهای LED، چندان دلنشین نبودند و معمولا خروجی لومن کم، تراشههای تصویربرداری با کیفیت پایین که تصاویر مطلوبی تولید نمیکردند و اجزای بیکیفیتی داشتند. در این دوره، بسیاری از تولیدکنندگان خارجی و شناخته نشده، دستگاههای LED خود را به سمت بازار روانه کردهبودند و این سبب شده بود تا بسیاری از مصرفکنندگان به پروژکتورهای ال ای دی، با چشم تردید نگاه کنند.
با اینحال در سال ۲۰۱۷، کمپانی هیتاچی (Hitachi) اولین تولیدکنندهای بود که یک پروژکتور ۳۵۰۰ لومنی ال ای دی را معرفی کرد. این امر مسیر را به روی تولیدکنندگان بیشتری همچون پاناسونیک (Panasonic) اوپتاما (Optama)، اپسون (Epson) و کاسیو (Casio) هموار کرد تا پروژکتورهایی با استفاده از این دسته از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، یا دستگاههای هیبریدی ال ای دی و لیزری عرضه کنند.
همانند موتورهای لیزری، مدلهای مقرون به صرفهتر ال ای دیها میتوانستند تا بیست هزار ساعت کار کنند و همچنان نیازی به تعمیر و نگهداری نداشته باشند (البته اکثر آنها هنوز فیلترهایی دارند که نیاز به تمیز کردن در فواصل زمانی توصیه شده را دارند). این دسته از پروژکتورها میتوانند برای کسانی که میخواهند دستگاههای خود را در مکان های غیر قابل دسترس نصب کنند، کارامد باشند. این افراد میتوانند بدون دغدغه پروژکتور خود را در جایی که میخواهند نصب کنند و به ندرت نگران دسترسی به آن برای تعمیر باشند.
استفاده مکرر و بدون آسیب به معنی ارزش طولانیتر این دسته از دستگاههای مجهز به نسل بعدی تکنولوژی های لامپ های پروژکتور در طولانی مدت است. مزیت دیگر این پروژکتورها این است که استفاده از منبع نور جامد میتواند به معنای تولید کمتر گرما باشد. این، تاثیر قابل توجهی در فضاهای کوچک و محدود میگذارد. میتوان بدون نگرانی از محدودیت فضا و تهویه، این دستگاهها را مناطق مدنظر نصب کرد. موزهها و تاسیسات هنری، از مکانهایی هستند که پروژکتورهای ال ای دی، بسیار برایشان مناسب است.
منابع نور ال ای دی، مدت زیادی است که در صنعت روشنایی پروژکتورها وجود دارند، اما این منابع در بازار پروژکتورهای حرفهای نسبتا تازه وارد به حساب میآیند. به همین دلیل مدتها باید بگذرد تا بتوانند خود را به دیگر رقبایشان در تکنولوژی های لامپ های پروژکتور نظیر لامپهای استاندارد و پروژکتورهای مبتنی بر لیزر، از لحاظ خروجی نور برسانند. اما با توجه به مقادیر باورنکردنی پولی که صرف تحقیقات ال ای دیها میشود، پیشرفت سریع این منابع و رسیدن به راه حلهایی برای کسب روشنایی بیشتر، دور از انتظار نخواهد بود.
قبلا شاهد معرفی مدلهای جدید دستگاههای ال ای دی در بخشهای سینمای خانگی و پروژکتورهای تجاری با روزولوشن ۴K، قابلیت پرتاب فوقالعاده کوتاه و خروجی ۳۵۰۰ لومن بودیم. این اعداد به سرعت جابهجا خواهند شد و مدلهای قویتری به بازار عرضه خواهد شد.
لیزر
فناوری لیزر یا (تقویت نور توسط تشعشعات تحریک شده) دیگر عضو تکنولوژی های لامپ های پروژکتور است. این تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرد که به زودی در پروژکتورها مورد استفاده قرار گرفت. این فناوری برای استفاده در پروژکتورها مفید است چونکه تواناییاش در عرضه تصویری با کیفیت و وفادار به منبع اصلی، حتی از لامپهای استاندارد نیز دقیقتر است. این منجر به تصاویر شفاف در رزولوشنهای ۱۰۸۰p یا ۴K میشود. لیزر از فناوری استفاده میکند که ذرات نور را در یک پرتوی متمرکز، تقویت میکند.
پرتوهای نور موازی برای پروژکتورها مناسب است، چراکه طول موج یکسانی دارند. این بدان معنی است که این پرتوها با یکدیگر تداخل ندارند و منجر به نمایش تصاویری با کیفیت بالا میشوند که تنها از لیزرهای ضعیف پنج میلی واتی استفاده میکنند. میتوانید با یک پروژکتور مبتنی بر لیزر، خروجیهایی با کنتراست بالا دریافت کنید که تصاویر را بدون تغییر جزییات یا از دست دادن رنگ به نمایش میگذارند. با اینحال این عضو از خانواده تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، به دلیل کیفیت بالا و طول عمر لیزر ۳۰ هزار ساعتیاش، بسیار گران است.
پروژکتورهای لیزری بدون شک به سرعت در حال رشد و گرفتن سهم سایر رقیبان هستند. این گونه پروژکتورها ویژگیهایی شبیه به دستگاههای ال ای دی دارند، ویژگیهای نظیر عمر طولانی، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری، تولید حرارت کمتر، قابلیت نصب در بسیاری از فضاها و غیره.
آنچه لیزر را از ال ای دیها جدا میکند، توانایی خروجی لومن بالاتر از ۳۰ هزار توسط پروژکتورهای لیزری است. این بدان معنی است که مکانهای بزرگ میتوانند از پروژکتورهای لیزری استفاده کنند، چراکه علاوه بر خروجی لومن بالاتر، هزینه نگهداری و تعمیرات تقریبا ناچیزی دارند. تئاترها، سالنهای همایش بزرگ و مکانهای بزرگ دیگری که قصد اجرای برنامه برای جمعیتی فراوان دارند، میتوانند بدون به خطر انداختن روشنایی، اشباع رنگ و کیفیت نهایی تصویر، بدون نگرانی از پروژکتورهای لیزری استفاده کنند.
عضو جدید تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، به هر بخش مورد استفاده این صنعت از جمله، تجارت، آموزش، گردشگری و غیره راه پیدا کرده است و تقریبا برای هر نیازی، یک پروژکتور لیزری وجود دارد. این در حالی است که پروژکتورهای ال ای دی، برای برخی بخشها وجود ندارند یا مدلهایشان، هنوز در دست تولید هستند. با اینکه فناوری لیزر در بسیاری از موارد، از ال ای دی پیشی گرفته است، اما انتظار میرود که این فاصله کمتر شود.
در بخشهای بالا تکنولوژی های لامپ های پروژکتور را معرفی کردیم و ویژگی های هر یک را شمردیم. در ادامه این سه تکنولوژی را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
مقایسه تکنولوژی های لامپ های پروژکتور
چند مشخصه کلیدی وجود دارد که تفاوت تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، یعنی لامپهای استاندارد و منابع نور جامد (ال ای دیها و لیزر) را تعیین میکند: محدوده روشنایی، طول عمر و درصد روشنایی اولیه که هر کدام در اوایل، از دست میدهند. لیزرها در بسیاری از این فاکتورها بر دیگر تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، برتری دارند. لامپها، در تمام این فاکتورها در مقابل منابع نور جامد، حرفی برای گفتن ندارند. علاوه بر این، لامپها دارای کمبود جیوه هستند، این بدان معنی است که نگرانیهایی بابت دفع درست آنها وجود دارد.
اینها نشان میدهد که ممکن است لامپها، به اواخر عمر خود رسیده باشند و به زودی ال ای دیها و لیزرها، جای آنها را بگیرند. اما همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، این فناوری قدیمی و محبوب، به این زودی حاضر به خالی کردن میدان نیست و هنوز هم مکانهایی یافت میشوند که از مدلهای مقرون به صرفهتر پروژکتورهای لامپی استفاده کنند.
محدوده روشنایی پروژکتورهای مبتنی بر لامپ موجود در بازار، تقریبا ۱۰۰۰ تا ۴۳۰۰۰ لومن است، با اینحال، هنوز میتوان مدلهایی یافت که محدوده روشنایی چند صد لومن را عرضه میکنند. سر حد روشنایی برای پروژکتورهای ال ای دی، بسیار بیشتر است. این محدوده برای ال ای دیها، بین ۱۰ تا ۴۵۰۰ لومن است. لیزرها بالاترین حد روشنایی را از دو عضو دیگر خانواده تکنولوژی های لامپ های پروژکتور دارند. محدوده روشنایی برای دستگاههای مبتنی بر لیزر بین ۳۲ تا ۷۵۰۰۰ لومن است.
طول عمر لامپ پروژکتورها، به مدل آنها بستگی دارد. برای پروژکتورهای فعلی لامپی، این عدد در حالت تمام توان بین ۲۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ و در حالت Eco، بین ۲۵۰۰ تا ۲۰۰۰۰ است. اما نمره قابل قبول عمر لامپ در حالت Eco بدون هزینه به دست نمیآید. این پروژکتورها زمانی وارد حالت اکو میشوند که پروژکتور برای مدتی، بدون تغییر تصویر، روشن مانده باشد. این قابلیت میتواند به عنوان مثال برای کلاسی مفید باشد که ممکن است پروژکتور را برای مدتی بلااستفاده، روشن نگه دارد. اما اگر به ندرت یا هرگز این کار را انجام نمیدهید، لامپ پروژکتورتان چندان دوام نخواهد آورد.
در مقابل، سایر تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، یعنی ال ای دیها و لیزرها، در قدرت کامل ۲۰ هزار ساعت یا بیشتر و در حالت Eco، بیش از ۳۰ هزار ساعت دوام میآورند. برخی مدلهای مجهز به این تکنولوژیها، طول عمر طولانیتری نیز دارند. توجه داشته باشید که پایان عمر ال ای دیها و لیزرها، مانند پایان عمر لامپها تعریف نمیشود، اما رتبهبندیها پیشبینی تقریبی از عمر مفید این منابع نور هستند.
لامپها همچنین سریعتر از منابع نوری جامد، روشنایی خود را از دست میدهند این معمولا تا بیست و پنج درصد در ۵۰۰ ساعت اول استفاده، و سپس تا پنجاه درصد کاهش مییابد که پایان عمر آن را تعیین میکند. پروژکتورهای دارای منابع نوری جامد، به دلیل عمر طولانیترشان، دیرتر روشنایی اولیه خود را از دست میدهند.
همچنین از دست دادن روشنایی برای آنها، به طور ملایم و عادی صورت میگیرد. بر عکس لامپها که با نزدیک شدن به اواخر عمرشان، تا پنجاه درصد از روشنایی خود را از دست میدهند.
قیمت
یک نقطه قوت برجسته برای لامپها، هزینه کمشان نسبت به دستگاههای مبتنی بر دیگر تکنولوژی های لامپ های پروژکتور است. این موضوع به شما امکان این را میدهد که یک پروژکتور مبتنی بر لامپ را با قیمت بسیار کمتری از پروژکتورهای دارای منابع نور جامد، خریداری کنید. اما این قیمت اولیه این دستگاههاست که سبب جذابیت آنها میشود. باید کل هزینه مالکیت را نیز در نظر گرفت.
اساسا، هر چه بیشتر از پروژکتور لامپی خود استفاده کنید و از مدت مالکیتتان بگذرد، باید لامپهای بیشتری برای آن بخرید. این یعنی اگر قصد دارید تا از پروژکتور خود برای تماشای یک یا دو فیلم در هفته استفاده کنید، و شما از آن دسته افراد فیلمبازی هستید که میخواهید دستگاه خود را با هر فناوری جدیدی که به بازار میآید ( نظیر رزولوشن بالا، سه بعدی، HDR یا اجرای بهتری HDR و غیره)، ارتقا دهید، قیمت اولیه ممکن است هزینه کل شما باشد. همین منطق برای کسبوکارها یا مدارس که پروژکتورهایشان را به مدت یک الی دو ساعت در هفته استفاده میکنند نیز صدق میکند.
از طرف دیگر، اگر قصد خرید پروژکتور برای استفاده در خانه یا بهعنوان تلویزیون برای پنج ساعت یا بیشتر در روز را دارید، و نمیخواهید قبل از منسوخ شدن آن، جایگزیناش کنید، هزینه خرید لامپهای بیشتر میتواند قابل توجه باشد. این ضعف بزرگی نسبت به سایر تکنولوژی های لامپ های پروژکتور محسوب میشود.
بهتر است قبل از خرید یک پروژکتور لامپی، محاسبه کنید که احتمالا چند لامپ جایگزین را در طول عمر پروژکتورتان خریداری خواهید کرد و سپس هزینه آنها را، به قیمت اولیه اضافه کنید. از این موارد میتوان اینطور نتیجه گرفت که پروژکتورهای مبتنی بر لامپ در دراز مدت، هزینه بیشتری دارند. در چنین حالتی، یک پروژکتور گرانتر مبتنی بر منابع نور حالت جامد میتواند خرید بهتری محسوب شود، البته به شرطی که سطح کیفیت تصویر مورد نظر شما را ارائه دهد.
LED، لیزر و منابع نوری هیبریدی
امروزه تکنولوژی های لامپ های پروژکتور در دستگاههایی به کار میروند که کیفیت فوقالعادهای ارائه میکنند. ال ای دیها، به دلیل فضای کمی که نیاز دارند، منبع نور بسیاری از پروژکتورهای کوچک هستند. کوچکی این دستگاهها متفاوت است و از پروژکتورهایی که در جیب پیراهن قرار میگیرند، تا آنهایی که به اندازه یک کف دست و بزرگتر بوده و تا کیلو وزن دارند را شامل میشود.
روشنایی این پروژکتورها میتواند بسیار کمتر از ۱۰۰ لومن و حداکثر ۱۵۰۰ لومن باشد، از همین رو، آنها معمولا طوری طراحی شده اند که بیشترین میزان روشنایی ممکن را از ال ای دیها دریافت کنند. این معمولا منجر به رنگهایی با ظرافت، اما بیش از حد اشباع شده میشود. عده بسیار کمی از آن دسته افرادی که این پروژکتورها را برای فضای تجاری یا درسی استفاده میکنند، اینگونه رنگها را یک مشکل به حساب میآورند. اما اگر میخواهید فیلم تماشا کنید یا عکس نشان دهید، باید با برخی رنگهای غیر واقعی که این مدلها تولید میکنند، کنار بیایید.
برخی پروژکتورهای کوچک وجود دارند که ال ای دیها را انتخاب نکرده و به سراغ سایر تکنولوژی های لامپ های پروژکتور رفته اند. این قبیل دستگاهها، تصویر را مستقیما با لیزر ترسیم میکنند. این به آنها مزیت استفاده از نور مخصوص لیزرها را میدهد. تنها کافی است که پروژکتور را در هر سطح و فاصلهای قرار دهید تا تصویرتان به طور متمرکز ترسیم شود.
متاسفانه، یکی از مشکلات لیزرها، ایجاد ضایعاتی به شکل لکه است. این مشکل در برخی مدلهای مبتنی بر لیزر کمتر دیده میشود، اما برای به حداقل رساندن ضایعات، تصویر را کمی از فوکوس خارج میکنند. بنابراین در دستگاههای مجهز به این عضو از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور، باید بین دستگاههایی که بهترین فوکوس ممکن را دارند، یا پروژکتورهایی که تصاویری بدون ضایعات لکهای به نمایش میگذارند، یکی را انتخاب کنید.
هنگامی که بحث انتخاب پروژکتورهای تا حدودی بزرگتر و روشنتر، در محدوده ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ لومن به میان میآید، دستتان برای انتخاب باز خواهد بود و گزینههایی شامل منابع نوری جامد ال ای دی، لیزر یا هیبریدی (ترکیب LED و لیزر) خواهید داشت. پروژکتورهای تک تراشه DLP هیبریدی بسیاری هستند که با تاکید بر روشنایی به جای کنتراست خوب و دقت رنگ، طراحی شدهاند. این بدان معنی است که این قبیل دستگاهها برای مصارف تجاری و آموزشی، مناسبتر هستند.
پروژکتورهای ال ای دی، همچون سایر دستگاههایی که منبع نور لامپی دارند، میتوانند برای هر نوع کاربردی طراحی شوند، اما حتی آنهایی که به عنوان سینمای خانگی عرضه میشوند، دقت رنگی دارند که به اندازه کافی خوب است. حتی برخی مدلهای پروژکتور ال ای دی، با هدف جایگزینی تلویزیونها عرضه شدهاند.
هر دستگاه به یکی از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور مجهز شده است و هر کدام، مزایا و معایب خود را دارند. با اینکه دستگاههای لامپی به آرامی از رده خارج میشوند، اما هنوز هم برای افرادی که به دنبال پروژکتوری مطمئن با قیمتی مناسب میگردند، مناسب و کارامد خواهند بود. با اینحال هزینه نگهداری بالا سبب میشود تا مصرفکنندگان به سمت دستگاههای مبتنی بر ال ای دیها و لیزر بروند که در عین کیفیت بسیار بالا، هزینه تعمیر ناچیزی دارند. مطمئنا در آینده شاهد رقابت بیشتر دستگاههای ال ای دی و لیزر در ارائه کیفیت بهتر هستیم و این سبب میشود تا دستگاههای بهتر و با کیفیتتری از این منابع نور عرضه شوند.
شما تجربه کار با کدام نوع از دستگاههای مجهز به هر یک از تکنولوژی های لامپ های پروژکتور را دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.